Enastående Thassos
Följ med på vår ötur, en heldagsutflykt som ger både nutida och dåtida aspekter av ön och inte minst vackra utsikter längs med vägen.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.00-16.00.
 • Pris:
  46 EUR per vuxen, 23 EUR per barn.
  Lunch med måltidsdryck (ett glas vin eller läsk) ingår. Dryck finns också att köpa,
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide
 • Bra att ta med:
  Bra skor och vattenflaska.
 • Övrigt:
  När man besöker klostret ska både armar och ben vara täckta, men det finns kläder att låna i klostret om så behövs.
 • Så här bokar du:
  Utflykten bokar du enkelt och smidigt på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.

Det här kan du förvänta dig

Skandinavisktalande guide

Mat & dryck ingår

Dagens första stopp är ett besök i öns viktigaste kloster, Archangelo, som tillhör Mount Athos, som numera är ett nunnekloster. En guidad tur i klostret kommer lära dig mycket om de ortodoxa religiösa traditionerna. Här får du även möjlighet att smaka på vatten från klostrets heliga källa.

Nästa anhalt är Aliki, en viktig arkeologisk utgrävning. Detta var ett viktigt marmorbrott, och utgrävningar pågår av de omgivande bostadsområdena. Vandra runt vid utgrävningarna eller njut av en kaffe på något av Alikis strandcaféer.

Efter besöket i Aliki kör vi till den imponerande bergsbyn Panagia, där vi besöker en av öns vackraste kyrkor. Här får vi veta mer om både religionen, traditionerna och de värdefulla gamla ikonerna. Sedan vandrar vi ner genom de pittoreska gränderna till byns gamla olivpress. Alla som trodde det var enkelt att pressa oliver får tänka om, och man förstår varför olivolja var så värdefullt i gamla dagar. I Panagia serveras dagens lunch, här kan du också ta en promenad i de mysiga gränderna.

Du kan förvänta dig en intressant dag med både nutida och dåtida aspekter av ön och vackra utsikter längs med vägen.